Translate

Натто срещу Коронавирус

Коронавирусите са известни отдавна, произходът им е животински, а аномалиите - нечовешки. Преди да продължа нататък, съм длъжен да отбележа, че имам сериозни резерви към това, които официалните учени наричат вирус. Това са по-скоро, квантови, вълнови аномалии, отколкото биологични. Което не противоречи на модерната, официална наука, която признава електрическата същност на микробиома и на патогените. Предстои да се изследва магнитната съставящата.
По всяка вероятност, коронавирусът се задейства във високочестотни електро-магнитни полета, каквито са концентрирани в големите, модерни градове. Случаи на коронавирус аномалии не се наблюдават, в зони където няма GSM мрежи, WiFi, DVB и други високочестотни лъчения.
Освен лъчения, трябва да има носител на този "вирус". Маските за ултрафини прахови частици недвусмислено посочват как се пренася коронавирусът, а правителствените мерки за изолация у дома и забрана за посещение на открити, места допълват това предположение. 
Изглежда, че градският човек е обречен?
Ваксина? Няма как да има, необходимо е нещо повече. Защитна стена, отвън и вътре в тялото.
Години наред проучвам как биологично и вълново могат да се неутрализират патогенни прояви на гъби, бактерии и "вируси". Едно от най-мощните средства за тази неутрализация е азиатската храна натто, която има свои други наименования в друго страни. В Китай се нарича shuǐdòuchǐ, в Корея - cheonggukjang, в Тайланд - thuanao, kinema - в Непал, различни имена в някои части на Индия.
В основата на натто е бактерията Bacillus subtilis, един истински звяр в света на микроорганизмите. За щастие е на наша страна.  Този бацил е уникален със своята термична устойчивост (над 100 градуса) и със своята радиационна коравост, оцелява в мощни йонизиращи и нейонизиращи радиационни полета. Bacillus subtilis е истински супер-герой в света на микроорганизмите.
Повечето от тези неща, вероятно сте ги чували и преди. Например чрез ензима наттокиназа, който е хит през последните няколко години.
А знаете ли, че в Западна Африка също има много храни, ферментирали с този бацил, с Bacillus subtilis?  Това са dawadawa, sumbala и iru, приготвени от семена или соя, и ogiri, приготвени от сусамово или пъпешко семе.
Правя ферментация чрез Bacillus subtilis, в наши регионални бобови храни като грах, леща и нахут. Но най-често предпочитам хубавата, едра, млечна соя.
Натто-грах. Забелязах, че в хубав, тракийски, пресен грах, натто спорите виреят много по-добре от соя. Регионалният микробиом?
Преди да продължа с кулинарните и козметични приложения на натто, ще ви обърна внимание на научните измерения на натто срещу коронавирус. Избрах за фокус, тази публикация. Може да намерите още няколко на тази тема. Много са и приложенията на натто срещу други патогени и вируси.
Ето какво е описано в резюмето на публикацията:
Bacillus subtilis е пробиотик с отлични антимикроорганични свойства и един от неговите секрети, сурфактинът, е смятан за многостранно оръжие за повечето растителни патогени, особено за обвития вирус. Демонстрираме за първи път, че B. subtilis OKB105 и неговият сърфактин могат ефективно да инхибират един коронавирус на животните, TGEV, навлизайки в чревната свиня епителна клетъчна линия (IPEC-J2). След това бяха проведени няколко различни експеримента за търсене на мощните механизми. Анализите на плаката показват, че повърхностно активното вещество може да намали образуването на плака на TGEV по зависим от дозата начин. Междувременно, след инкубиране с TGEV в продължение на 1,5 часа, B. subtilis може да прикрепи частици TGEV към тяхната повърхност, така че броят на вируса, който да се свърже с клетките гостоприемник, е намалял. Освен това, нашите данни показват, че инхибирането на B. subtilis е тясно свързано с конкуренцията с TGEV за рецепторите за влизане на вируси, включително рецептора на епидермалния растежен фактор (EGFR) и протеина на аминопептидаза N (APN). В допълнение, анализът на Western blotting и апоптозата показа, че B. subtilis може да повиши резистентността на IPEC-J2 клетките, като регулира експресията на тол-подобен рецептор (TLR) -6 и намали процента на апоптотични клетки. Взети заедно, нашите резултати предполагат, че B. subtilis OKB105 и неговият сърфактин могат да антагонизират навлизането на TGEV in vitro и могат да послужат като обещаващи нови кандидати за превенция на TGEV.
Мое лично мнение, че дивите щамове и широк спектър допълващи микроорганизми, при дива ферментация имат значително по-голяма мощ и много по-бърз неутрализиращ ефект. Поради което ползвам натурална натто самоферментация на бобови култури и допълвам с мощни млечно-кисели диви ферменти. Принцип, който ползвам при защитната натто козметика.

В натто-лакто козметиката има анаеробен (долен слой) от млечно-кисела маслено-протеинова среда и аеробен (горен слой) натто ферменти, в бобено маслена среда. Натто ферментите са уникални с това, че са аеробни, не се окисляват от кислорода, за разлика от повечето млечно-кисели структури. 
Натто-лакто мехлемите имат отлични анти-окислителни свойства, което ги прави мощно средство против онкологични аномалии. Редукционният (отрицателният ORP) потенциал, мигновено неутрализира патогените. 
Важно уточнение, според моята теория, патогени са окисляващите микроорганизми (някои гъби, бактерии в ЕМ поле и "вирусите"). Полезни бактерии са редукционните съставки на микробиома ни. При добре функциониращ редукционен биом, човек не би трябвало не само да страда от заболявания, но и да не остарява. Стареенето на тялото е функция на окислението.
Оптималните структури за човека са с -100mV до -300mV. Класическа туршия има ORP -160mV, става въпрос за диво ферментирала туршия.
Параметърът ORP, неокисленият кислород е ключ към лечението на вируси, на онкологични заболявания. И напротив - окисленият кислород с +ORP е в основата на здравословните аномалии. Кислородът се окислява под въздействие на радиация, слънце, електромагнитни вълни, изгаряне на атмосферата, например с горски пожари.
За да бъде дълго жив един крем/мехлем, в него трябв ада има източник на диви ферменти, в случая - по едно натто зърно. 
 
Все  по-често хората изгарят електромагнитно, и то не само от Слънцето, а в технологичният град. Скоростен регенератор от ЕМ изгаряния е натто мехлемът. 
Неправилната хигиена, с окислени, свърхалкални продукти погубва защитната ни стена от кожа и косъмчета. При правилна грижа за кожата, тя е гасител на негативните ЕМ влияния. Конструирал съм натто сапун, на основата на черен марокански, с глини, соли и златно нанофолио. Нанофолиото има екраниращи йони. 
Това е ултра натто концентрат, който реализирам чрез електромагнитна бъркалка, в специална бобова среда. Използвам го за кремове и за натто-лакто хляб. 
Концепцията за Жив хляб е доста сложна, изисква поне година опит. Първо хлябът ферментира чрез натурална смес от диви ферменти (не с термофилни дрожди или вкиснато брашно, наречено грешно "квас"). Дивите ферменти за 16-22 часовата млечно-киселата ферментация се осигуряват на принципа реджувелак, а при сладките хлябове - чрез сайдер, стафиди.
Помощници за млечната ферментация на хляба са кисело мляко от фъстъци или соя, както и лакто-сушени домат и билки. 
Архея ферменти осигурявам чрез зелена глина, в някои случаи и с много фина червена. 
Електролит за ферментацията се явяват солите с широк спектър, включително и магнезиевата (наречена нигари).
Последният етап на омесването на хляба, добавянето на термично устойчивият натто гел е най-отговорната задача. 
Изпичането по много причини, става в чугун. Заради екранирането и ИЧ преобразуването основно. 
Натто-лакто хлябът има за основа ръж, но се добавят и амарант, соеви фибри (пулпа, след правене на кисело мляко).
 
Натто-лакто хлябът дозрява за няколко дни, оптимален е на вторият ден след изпичането. На снимката отговре виждате такъв хляб на около десетина дни. С времето такъв хляб става по-жив, по-вкусен, биологично по-ценен. На практика няма как да се развали. Дори след години, сухият такъв хляб се събужда на пара, а от трохите му може да се заквасят много други хлябове. Библейското чудо. 
Има много причини, натто хляб да не стане от пшеница, лимец, царевица и други, по рождение ГМ култури. Там той избива като спори, приличащи на плесен. 
Натто бактерии използвам за лосиони, дори и за парфюми. 
Натто издържа на огън, затова права натто-глина свещи, които изпаряват ферменти, био-озонирайки въздугха и убивайки всякакви патогени и вируси. 
Не всеки харесва натто като вкус в натуралният му вид. Но ако го вложите в бобена или лещена яхния, оставите за четвърт ден културата да се намножи, получавате вълшебна, вкусна храна.
Натто отлично допълва и усилва спектъра на диво ферментирали храни като кимчи, туршия, зауеркраут. 
 Идеи за комбиниране на натто с други храни.
Натто зрее отлично в ЕМ защитен инкубатор, с ИЧ нагревател. 
 
В тези тежки  електромагнитни времена, ключова роля за развитие на ферментацията, осигуряване на отрицателен редокс потенциал и защита на ферментите от ЕМ деградация е екранирането от околните високочестотни вълни. Много мои ученици споделят за провалени ферментации на кимчи, туршия, кисело мляко. Дори елементарна пасивна защитна с алуминиево фолио, поправя този пропуск. Задължително е всички кремове, храни, козметики да се съхраняват в екраниран съд, иначе бързо губят своите свойства в агресивна вълново, градска среда.
На много хора им се струва, че ферментацията е лесна работа, но на практика нещата стоят по съвсем различен начин. Години трябват на човек да закваси първото си диво кисело мляко до подходящ редокс, месеци трябват за отработване на умения, конструиране на инструменти, организация на процеси. Всички това е извън обхвата на този материал, затова ви показвам някои онагледяващи фотографии. Лошите лъчения, има как да се използват и за ползи, на принципа на оргонита, на глина и на чугун трансформацията. 
Нашият екип е малък и не одобрява работата за пари и издръжка на корумпирано правителство. Правим тези храни за себе си и обучаваме хора. 
Излишъците от нашето производство предлагам чрез учениците си. 


Коментари