Translate

Лъжата за Храната или една тъжна история за Чеф Картофф

Епохата на лъжата свърши. Събудихме се втрещени, потресени от наглите лъжи на наука, образоване и медицина, които с лека ръка бяха жертвани в името на една колосална, глобална Лъжа.
Напълно в реда на нещата се оказа и разобличаването и съответно крахът на ресторанти, кулинари, чефове и други паразитни структури, израснали около раковите образования на агенции по храни, институти по обществено хранене, университети по здравословно хранене.
Така наречената държава "България" бе стъпила върху мощният фундамент на тракийската кухня, в която поне допреди половин век бе налична Истината за Храната, за Живата, Регенерираща Храна.
В наши дни "България" е зона на чалгата, с долнопробна храна, конструирана от "Балкантурист", за импотентни кулинарно престъпници от изолираният "социалистически" блок.
Напълно нормално, с отварянето на границите, тази "традиционна" за правешка кратуна, "храна" се оказа срамна не само за новите елити, но дори и за баш столичанин, тоест дрисльо, издържаш се от наеми на съборетините си.
И се започна една интерпретация, репликация, мастурбация на тема западни, а вече и източни храни. Реализацията обаче се оказа трагична, защото така и никой у нас не разбра, че кулинарията е тежка форма на солидна наука. А в университетите ни, институтите, наука така и не се появи. Особено за храната по тези земи. Взе още у нас се смята, че киселото мляко има един фекален лактобацил, с патриотично наименование, който обикаля само в границите на една смехотворна република. И до там с науката, няма наука за дълго ферментиралият хляб, учените идея си нямат как се заквасва кисело мляко, откъде идва кефира и каква е с традиционната технология за натурално ферментиралите сирена с различни микробни и дрождеви профили.
Обитаваме чудна територия, чието чудо методично се руши, но все пак си остава чудо. Политици, бюрократи, пишман бизнесмени и обикновени квартални философи, се чудят... защо при цялата тази прелест у нас туристи не идват, а и да идват, са някаква утайка на обществото, с цел "алкохолна ваканция".
Туризмът по света не е хотел и слънце, а е на поне 80% автентична традиция, храна, обичаи и напитки. За какво да идва Туристът и нас, заради "Била" и "Кауфланд", че точно у нас в тези долнопробни вериги, се предлагат храни с възможно най-ниско качество, трето качество като за третокласна държава.
Традиционната ни кухня е възможно най-модерната по света в момента, тя е и растителна, и ферментирала. На нейна база, на нашата традиционна храна, правя най-модерните обучения на Живи Хора, надграждам до единствената жива козметика, парфюмерия, хлебна регенерация, генна терапия, микробно лечение и подмладяване.
За да бъда голословен, това са част от мои лекции по темата за науката, лечението, храната и божественото начало.
Киселото мляко е и наука, и философия, и творчество. Показвам ви как ги изследвам, диво ферментиралите млека. Някога ги стартирах с ферментирал джинджифил, но вече ползвам регионални, тракийски стартери като лакто-фиолизирана коприва и/или ферментирала гулия, цикория.
Стига творческа суета, да се фокусирам върху най-доброто от родната кухня. На първата снимка виждате, комплекта живи, невероятни, ферментирали, здравословни храни на чеф Картофф. За мен е пълна аматьорщина, но за тулупа, зомбиран от телевизори и Биг Брадъри, изглежда извънземно добро. Цената за този комплект аматьорщина е солидна, бих казал нагла.
 
Това например за моите комплекти с Жива Храна за Живи Хора. Обичайно хората остават дарение за такава Храна, понякога взимат и у дома. Приемам само Приятели. Всички си тръгват сити, леко замаяни, вдъхновени, научени кое как, защо, кога, какво лекува.
Очевидно е, че съм авторитет, не кулинарен, а вещер-натурален, а на който му липсват дипломи за уплътнение, имам повече от който и да било.
Ролята на авторитета в този скапан свят е не да бъде толерантен към некадърността и простотията, а точно напротив. Да ги изобличи, не с думи и хомосексуален патос, а с дела, с дела на Мъж.
Това се твърди от Чеф Картофф, че било "кимчи". В действителност това е стерилна чорба, нещо като консерва, но не и кимчи. Истинското кимчи, има живи микроорганизми, които осигуряват регенериращ редокс потенциал (отрицателен). Тук не е така. В кимчи има и друга жива екстра, ферментиралата оризова (натурален, фирбов ориз), в който в следствие на ферментите се синтезира натурална форма на GABA. Също така има B12, K2 и всичко, за което сте чели по женски списани, превеждани от мисирки.  
Истинското кичми е микробно активно, също както туршията (в която съм световен шампион), има киселост от pH около 3.5 и окисленост от -150mV (демек анти-окисленост). Напомням, че киселинността е водородното състояние, а окислеността е кислородното (OXY).
Натуралният, традиционен вариант за кимчи е пълнене на крехко зеле, след предварително осоляване (отпускане, предвтастване). Зеле, наричано "китайско", което си е тракийско, също както и дългата бяла ряпа, която е основна съставка на кимчи. 
С истинско кимчи, ви показвам, че се готви риба, без тя да минава термична обработка. Просто завивате с листата, заливате с чорбата и оставяте на телесна температура в инкубатор за 6-10 часа (трябва кожата да побелее). Което е оригиналният принцип на нашите, романийски сърми. И което прави смешни, галите с техния ялов сю-вид.
Концепцията кимчи, как изглежда, как се прави и какви параметри има, споделям частично, емоционално и малко вулгарно в това видео:
А сега, "хлябът"...
Лъжа е и хлябът на чеф Картофф, дори и само заради размера на две питки, събиращи се в една длан. Активният въглен и някаква рибена чорба не правят истинският хляб.
Хлябът е Божи Дар, уникален продукт, заквасван, ферментиращ от природни продукти, живи структури. Не от термофилни дрожди (мая) или вкиснато до ацетон брашно ("квас"). В моя канал предлагам множество варианти за стартиране на Хляб, пица, катми и др. хлебно-живи Храни. Форма ха Хляба е и житното месо, сейтанът (снимката и видеото) в края на фото блока, по-горе.
 
Истинският Хляб няма как да мухляса, да се развали. Горе, вдясно - Хляб по моя концепция, бобово-ръжен, с дълга, дива ферментация... 7+ месеца, на открито, топло, електромагнитно активно. Трошиш го на трохи и заквасваш нов Хляб, и така до края на Света. Слагаш го на пара и става като на два дни, след фурна.
Другият "хляб" е на чеф Картофф, смехория, която мухляса на втория ден, защото в нея има токсичните термофилни дрожди, измислени като бактериологично оръжие в началото на миналия век. И никакви активни въглени и рибни бульони не могат да спасят тази гадост от деградация и отравяне на организма.
Мой филм за истинският Хляб:
Уникална форма на Хляба е и Бозата. 
Като стана въпрос за бозата, ето каква "боза" предлага чеф Картофф:
Това не е боза, а подсладена и ароматизирана чорба от евтино пшеничено брашно. Няма нито резливостта, нито параметрите за киселост и окисленост на бозата. 
Това са параметри на моя боза, а филмчето показва, че владея не само всички варианти на бозата, включително елитния албански метод (с млечна суроватка), но добавям и мой. Бирена, сайдер и млечно-кисела боза. 
Твърди се, че това е ферментирал чесън. Това не е вярно, рефрактометърът показва, че това е просто захарен сироп с много голямо количество захар, вероятно премесена и с балсамов оцет. Което е толкова ферментация, колкото консервата в магазина е туршия. Ферментацията на чесън е доста дълъг процес, осъществява се с кожата му, иначе гъбясва. Процесът може да се ускори много чрез земна ябълка и концентрат от диви ферменти. Чудесно ферментира чесън и в кефир. 
Гордостта на чеф Картофф е този концентрат, с изумително нездравословни киселинност и окисленост. някои биха казали, че е добър разтворител на ръжда, но като специалист и в тази област, ще кажа, че за целта ви трябва кисела, но буйно ферментирала, бакто-кислородна напитка, каквато например е моята лакто лимонада. 
Чрез която по-горе обяснявам смисълът на живота и на света, който си въобразяваме, че населяваме.
Чеф Картофф предлага и млечни продукти, които малко или много са му се получили. Защото не ям животинско, ДНК деградирало мляко от холандски мутанти (нашите породи ги избиха), и поради това не съв вкусил тези "продукти". Но носа ми надуши лъжа. Въпреки добрият редокс потенциал, pH метърът издава изцяло синтетична ферментация от термофилна закваска с един фекален "БГ" бацил, едно доста посредствено постижение. 
Съдейки по окислената повърхност на "кашкавала", липсата на ферменто шупли, отсъствието на специфичен млечен аромат... това е провал. Провал, гарниран с фалшиви подправки (истинските се сушат, лакто-фиолизират лично). Колкото до алуминиевото фолио, то става токсично при допир с реални ферменти, които загиват и деградират. 
При мен алуминиевото фолио има друга роля, то е електромагнитен щит за крехките в своята младост млечно-кисели ферменти. Особено в среда на 5G, 4G+, WiFi, EMF и друга деградираща гадост около нас. Защитено при ферментация мляко с диви ферменти достига до -300mV, а в активна, агресивна ЕМ среда, трудно стига до минимална отрицателна стойност. 
В идеалният случай, правилният съд за мляко е ЕМ защитната глина или кехлибарен буркан (много скъпо удоволствие).
Кехлибарено, защитно стъкло ползвам за моята уникална, изумително действаща лакто- и натто- козметики. Също и за парфюми, лосиони, а тъмна, анти-УВ пластмаса и съдове ползвам за живите напитки. 
По-горе ви показах, че имам кисело мляко, фъстъчено, което е единствено в света. Което ме възкачва на пиедистала на научните и кулинарни шампиони, но не само с него... правя и над 10 вида соеви кисели млека и кефири, млечни лимонади и бири, чудни животински кисели млека от домашни кози, овци, биволици, а скоро и магарици. В козметичния си профил на вселенски Майстор ползвам кисели млека от фий, грах, леща, мунг, адзуки, черна соя, едамаме... Стартирани с мумийо, шунгит, стара тухла, глина, четирилистна детелина, мента, коприва или прясно кравешко говно.  
Набирам ученици, че ми е скучно и гнусно да живея в свят от аматьори, изживяващи се като примадони.
Може да потърсите моите ферменто генерали, баш-майстор Петров и баш вещер Бу.
Бих ви поканил и в тази група, но вече има излишък от участници без потенциал в нея.


Коментари