Translate

Оцеляване след Апокалипис: Живият Сапун

Светът е във война, която може и да не е с куршуми, с бомби или ядрени гъби, но я има. Това е бактериологична, химическа и най-вече ДНК война. Война за нашите тела, нашата неврна система и срещу тези, които могат да са заплаха на световният елит, мислещите, критично, откриващите истината с дела, тези които не вярват на лъжата в книгите, във филмите, по зомбовизора. 

След всякак война, било тя топла или студена, следва апокалипсис, разрушения, глад, разпад на цивилизация, на икономика, на всичко. Вижте какво стана с СССР след загубата му в студената война. Сега по цял свят е лагерът на СССР, Ковид-Гулаг, само, че много по-зле. И ще стане къде по-зле, след края на тази лъжа. 

Неминуемо идва апокалиспис, а за оцелеем отвъд него, ни трябват умения. Умения, не по спорт, лицеви опори, боксови удари... това са напълно безсмислени глупости. С лицеви опори, ще се яде повече бой и гърч. А многото мускули, изискват храна и хапчета, каквито няма да има. 

За оцеляване са необходими умения по няколко храни и лекарства, каквито са едновременно и Хлябът, и Ли-Монадата, и Ягуртът, и Туршиите. С тях се оцелява в условията на ядрен, химичен, бактериологичен и ДНК апокалиспис. 

Но за тях, в следващите материали. В този, ще стане въпрос за защита на тялото от зарази, за хигиена, но не за антибактериална, а за правилната бактериална. Умението да правите Сапун, ще ви направи главен Шаман на всяко оцеляло племе след Апокалиписа. 

Става въпрос за жив, лечебен, защитен, вълшебен сапун. От другите ще се намира в изобилие. От другите, които са неразделна част от злото, на магазини, аптеки, фармация, които доведоха до края на цивилизацията. То пък, една цивилизация... добре, че приключихме с нея.

За да се направи сапун, трябва силна основа (ултра алкалност) и мазнина. В случая показвам сапун на основата на Натриева Основа (NaOH или сода каустик), една много токсична субстанция. Трябва да се работи внимателно, с ръкавици, очила и в никакъв случай да не се вдишват изпаренията. 

Използвах скъпи и екзотични масла, от ший, от кокос, от кайсиеви семки и от соево масло. Също така и премиум зехтин, първа цедка, без термична обработка. Когато се комбинират умело маслата, се получава сапун, който не се окислява, не се вгорчава с времето. Сам по себе си, такъв е сапунът изцяло от кокосово масло. Само достатъчен е и зехтиновият сапун, но и там трябва да се пребори човек с окислението. Например с ферменти, с глина, археа, сенна пръчица (натто), за които ще стане въпрос по-долу.

Мнозина ще се запитат, защо с толкова опасна суровина като сода каустик? Защото е бързо, ефективно и много по-малко вредно от всичките промишлени сулфати, петроли, отрови. Разбира се, носят се слухове за алкална вода след накисване на дървесна пепел. Може би това е чудесна концепция, но изисква време, умения, специална дървесина, много енергия за с дни изваряване на водата (а ток, дърва, топлина, нафта, те са кът,  лукс, който вероятно няма да имаме). 

Вероятно сте чували за африканският черен сапун? Легендата твърди, че е от пепел на бананови кори, листата на палмите. В действителност е от поташ, естествена сода под земята, също токсична, също изискваща внимание. 

Може пък да няма и сода каустик, тогава може да се вземе сода за бъчви, или да се изпече обикновена сода и да се ползва принципа сода + мазнина = някакъв сапун. За да се втвърди такъв сапун, се ползва сол. Теоретично има и алкални глини, може да се опита и нещо с тях, но... на човек ще му трябват месеци, да се занимава само с това, за да постигне нещо съществено. 

Ако няма натриева основа, може и с калиева, с последната няма да стане особено твърд сапун, ще стане гел или шампоан. Ако откриете в някой изоставен магазин, препарати за отпушване на мивки, те са баш сода каустик или калиева основа. 

За да бъде по-нежен сапунът, се ползва мека дъждовна вода, най-добре дестилирана. Още по-яко се получава, ако се смеси 50:50 мляко с вода към течността, изсипвана към сода каустика. Ползвах прясно соево мляко, домашно, купешките са менте с химия.

Едва ли ще имате калкулатор за сапун от Интернет.  Запомнете, на килограм мазнина, ви трябват между 150 до 200 грама сода каустик, разтворени в около 300мл. вода или вода с мляко. 200 грама са за леките мазнини като зехтин, олио, а 150 грама са за твърдите мазнини като ший, кокос, свинска мас. Животинските мазнини са устойчиви на окисление и са по-твърди, но... лечебните и магически сапуни винаги са на растителни мазнини. Винаги!

За да не сгафите нещата, в каустик разтвора се добавя малко, 20-30мл. млечна суроватка, която гаси силната основа и прави бъдещият сапун много по-нежен. Може с половин лъжичка оцет или малко лимонена киселина. 

Има два варианта са каустик сапун, въобще за класически сапун. Първият е да смесите разтвора с основа в маслото и да чакате 6-9 месеца да приключи процеса на осапуняване и на газене на токсичната основа. Няма кой да чака толкова!

След изливане на каустик сместа в сапуна (не обратното!), се разбива с блендер до гелообразна структура, която остава следа като леко загрят восък. Едва ли ще имате потопяем пасатор, ще пада бъркане, бъркалка за яйца е идеална. Но, напомням, че се ползва стъклен или емайлиран съд, също и и бъркалки, черпаци, лъжици... нищо от метал. От метал може само бърза интервенция с пасатор, много бърза.

Друго което напомням пак, много важно. Винаги се сипва основата към базата. Първо това се прави с студената вода, с кристалите на каустика... бавно, внимателно и във водна риза (друг съд), защото се генерира много топлина, а ако е много топло, се отделя и много токсична мараня. 

Още една тънкост, свързана с това е сипването на каустик разтвора в маслото. Двете съставки трябва да са с напълно еднаква температура, класиката е 40 градуса, но при течни масла, може и при 30 градуса.   

Втората технология, топъл сапунен синтез е къде по-яка. Смесвате и после на водна баня (70-80 градуса) варите няколко часа, 6 са достатъчни. И така, после сапунът дозрява само около седмица и е готов за употреба. 

Якото на топлия процес е, че след варенето, могат да се добавят още чудесии, например живи масла, кисело мляко, жива глина. Тъй като каустика вече е свързан със сапуна, то силната основа, няма да прецака живите ползи от ферменти, заквасени масла, кисело мляко. В случая, поставих чудо кисело мляко, соево кисело мляко с метиленово синьо. Метиленовото синьо е номер едно лекарство, добавка, пречиствател, антидот, стерилизатор на рани, реставратор на изгаряния, снабдител с кислород, лечител на нервна система, антивирусна и антималарийна съставка във вашата шаманска аптека. 

Най-голям живот на сапуна ще даде живата добавка от натто (сенна пръчица) слуз, която се развива дори в сапунена среда и действа лечебно, регенериращо в бъдеще. Натто сапунът е жив, и няма аналог. Едва ли ще имате натто прахчета, а и не това е истината. Сенна пръчица (натто) има в сеното, просто го сварявате, всички бацили умират, оцелява само натто пръчицата, и тогава в тази чорба сипвате захари, например мед и бобова чорба. Два дни на топло, над 40 градуса до 50, и готово, имате жива натто закваска, и за храна, и за жив Хляб, и за жив Сапун. 

Голяма част от магията на Сапуна се случва в този процес. Тук, след края на топлият синтез смесвам, жива глина, живи соли, нано сребро, метиленово кисело мляко, още мазнини... например маслен извлек от беладона, и/или канабис с тютюн. Е тогава сапунът, придобива магически  измерения. 

И така, приятели, показах ви не рецепта, а концепция за магически, за жив Сапун, от нулата. Колкото до пропорции и рецепта, ето ги и тях.

За да се преборим с глобалната лъжа за козметика, медицина, фармация, споделете материала, за да има повече оцелели.



Коментари