Translate

Метиленовата младост

Този текст, преведен автоматично по-долу е от 2015-та година. От 2016-та започнах да се замислям за МС ползите при ферментация, но някак си, още хората не бяха готови за магията, описана по-долу. 

Истинската магия я постигнах след почти година работа с МС, вече го зареждам във ферменти, като то става прозрачно в непатогенна среда. И има много по-голям редуктор потенциал.

Жива, блатна вода, с малко метилен ползвам с ORP метър за анализ на кислорода и радиацията у дома, на токсините отвън. При положителна стойност отвън, има атмосферна обработка с окислители, състарители, като графенов оксид примерно.
  

"Ново проучване на екип от учени от Университета на Мериленд (UMD) показва, че обикновен химикал може да обърне симптомите на болестта прогерия на преждевременно стареене и може би дори тези на нормалното стареене. Според проучването, малки дози метиленово синьо могат да отменят щетите, нанесени на клетките от генетичния дефект, който причинява прогерия със скорост и надеждност, която учените твърдят, че е „като магия“.

Прогерията е рядко, прословуто и трагично генетично заболяване, което засяга младите. Пациентите обикновено показват симптоми през първата година от живота, които са подобни на нормалното стареене, с изключение на силно ускорено. Те стават тънки, костите и ставите стават крехки, кожата се набръчква, цялата коса се губи и смъртта настъпва от органна недостатъчност и усложнения, докато повечето достигнат тийнейджърите си.

Причинява се от дефект в гена, който контролира производството на ламин А протеин, който е част от клетъчното ядро ​​под ядрената мембрана. Според екипа на UMD здравите клетки отрязват малка част от всяка молекула ламин А, което й позволява да изпълнява правилно своята функция. При прогерия молекулите остават непроменени и пречат на работата на ядрената мембрана, докато не започне да се издува и деформира и клетката престане да изглежда като топка и наподобява болна пуканка.

За първи път екипът записва степента, до която прогерията засяга митохондриите, които са силовите установки на клетката. Дефектът на прогерията ги причинява набъбване, фрагментиране и неизправност. Това се подозираше, но не е видяно правилно преди.

Но по-голямото откритие на екипа на UMD е, че малки дози метиленово синьо, обикновено, евтино, водоразтворимо, могат да обърнат симптомите на прогерия за по-малко от осем седмици.

Произведено за първи път през 1876 г., метиленово синьо се използва като бактериологично оцветяване, за лечение на плакатен псориазис и други заболявания, в случаи на отравяне с цианиди и дори за почистване на аквариуми, тъй като токсичността му е толкова ниска, че няма да навреди на рибните яйца.

Работейки с човешки фибробластни клетки, екипът открива, че метиленовото синьо променя засегнатите от прогерия клетки от деформирани в нормални кръгли форми за няколко седмици и почти напълно поправя щетите, докато те са почти неразличими от нормалните клетки. Как точно метиленовото синьо прави това, все още не е ясно, но екипът съобщава, че многократните експерименти не са разкрили нито един провал.

Според екипа, метиленово синьо може също да обърне ефектите от нормалното стареене в здравите клетки, включително увреждане на митохондриите. Изследователите казват, че следващата стъпка ще бъде тестването на химикала върху животински модели. Ако резултатите се покрият, може да се използва като евтино лечение на заболявания, както и в козметика и хранителни добавки без рецепта против стареене.

"Досега сме свършили цялата си работа в линиите на стволови клетки." казва Кан Цао, старши автор на изследването и доцент по клетъчна биология и молекулярна генетика в UMD. "От решаващо значение е да се види дали ефектът се разпростира върху цели животни. Ние също така искаме да видим дали метиленово синьо може да възстанови специфичните ефекти на прогерията в различни типове клетки, като кости, кожа, сърдечно-съдови клетки и други. По-нататък, други групи може да започнат клинични изпитвания при хора. Това е много вълнуващо."

Много по-вълнуващо е при мен, например с реализираният крем МЛАДИЛЕН, който има и ферменти, и метиленово синьо. Десетки хора признават за чудесните му подмладяващи и лечебни свойства.  

Имам десетки спрейове, концентрат капки, мехлеми с МС. Много от тях нямат алтернатива срешу КОВИД инвазията в носа, в гърло, гърди, лимфнна, нервна системи, кръв и сърце.

Метиленовата вана е чуден подмладител на цялата кожа. Лично аз си смених така кожата на краката с чисто нова :) 

Моята метиленова маска със зелена глина и соево кисело мляко.  

Поръчки на неща: bodybiom@gmail.com.



Коментари