Translate

Син йод - дозировка

Предлагам ви класическо описание в Русия и Украѝна за дозировка на син йод. Моят син йод е с аналогични пропорции, но с включени ферменти (комбуча) и нано-сребро в самият йод, което го прави много по-щадящ, активен, по-малко опасен при специфична непоносимост. 

Приложение на син йод 

Синият йод се използва при дизентерия, стоматит, пародонтит и стомашни язви, при отравяния и изгаряния. Той спомага за повишаване на еластичността на кръвоносните съдове, помага за нормализиране на кръвното налягане и често се предписва като успокоително. Използва се като профилактично средство за премахване на йодния дефицит в организма, който се изразява в хронична сънливост, умора, раздразнителност и проблеми с теглото. 

Син йод: състав и форма на освобождаване на лекарството 

Синят йод се предлага като течност във флакон. Съставът на добавката включва - йод, калиев йод, подготвена вода, царевично нишесте. 

Забележка. Вместо царевично нишесте, ползвам много по-качественото, от тапиока. Също така добавям и естествени стабилизатори, ферменти, които захранвам с тръстикова нерафинирана захар. Не ползвам калиев йодид, само еднокомпонентен, кристален йод, лично разтворен в в медицински спирт до 5% тинктура. В йода, в ултразвуков хомогенизатор разтварям и нано-сребро.  

Син йод: как да приемате лекарството 

Прилагайте 1-4 чаени лъжички на чаша вода, 1-2 пъти на ден. 

Моят съвет е ако го ползвате за превенция срещу очаквани отрови или радиация, тогава 5-7 лъжички сутрин и вечер, 30 минути преди храна. Курсът е 5 дневен, след което 5 дни почивка, докато наситите тялото с йод, тест - с йодна решетка. 

Син йод: противопоказания, странични ефекти 

Противопоказания 

Да не се използва при индивидуална чувствителност към компонентите на лекарството. 

Ще си четете за Хашимото и каквото и да е там, консултирайте се, опитайте с малки дози, наблюдавайте се. 

Характеристики на приложението 

По време на бременност и кърмене. Използвайте с повишено внимание. 

Ако сте в радиационна среда, йодът в този вид пречиства кърмата и предпазва децата. 

Странични ефекти 

Възможни са алергични реакции, а именно: сърбеж по кожата, копривна треска, кожни обриви, световъртеж, главоболие, зачервяване на кожата, диспнея, кихане, дихателна недостатъчност.

Още мои съвети:

  • Дефицит на йод се дефинира с йодна решетка на шията или вътрешна страна на предмишницата. Нанесете решетка тип "морски шах", с около 1см квадратчета, не повтаряйте линиите. Линии се нанасят с тампон за уши, на който капвате 5% тинктура от аптеката. Ако линиите изчезнат за около и под три часа, имате шокираша липса на йод. Ако изчезнат за 6-8 часа, има средна липса. Ако останат 1-2 дни, всичко е наред. Тоест ако 1-2 дни имате линии, не ви трябва син йод, освен за зареждане при ядрена авария. 5-6 часа, тогава 10 чаени лъжички на ден. Ако изчезва за 8-10 часа, 4-6 лъжички. И така, хващате логиката. Зависи и от теглото ви, тези дози са за 60-70 килограма човек. 
  • Индикатор за йоден дефицит са бавният метаболизъм и студените крайници.
  • Йодът повишава ефективността си и още повече елиминира вредните си въздействия за аномален организъм, ако го разтворите в още ферменти. Соево кисело мляко или соев кефир. 
  • Относно съхранението, докато има син цвят е добре. Тъй като има киселинно-ферментационен стабилизатор, трайността му трябва да бъде не по-малка от три месеца. Когато е в тъмна кехлибарена бутилка, на студено (хладилник), трайността може да надхвърли половин година. След отваряне, трайността поради окисление и намаляване на обема, намалява.  
  • Ако синият йод ви стопля крайниците и ви успокоява и успива, значи действа в режим дефицит.
  • Ако сваляте тегло, означава, че е задействан метаболизма, изхвърляте тежки метали. 



Коментари