Translate

Лудата лимонада от кисели краставички и смисълът на алкохолизма

Алкохолът е лошо нещо, най-вече като загубиш фокус в Живота. Но да ви кажа честно, чистите трезвеници, които съм срещал в житейският си път, все се оказват гнили. Или мошеници, или психопати, или слабоволеви сектанти. 

Алкохол има във всяка ферментирала напитка, процес на преобразуване на захари в живот е. Същият този алкохол регулира кръвно налягане, чисти шлаки, тренира кръвоносна и нервна система. Алкохол има дори в истинската боза, в кефира, в киселото мляко. 

Тези, които се пазят от алкохола, не ги слуша главата. Тези, които най-много не ги слуша главата, са най-големите алкохолици. И в двата случая става въпрос за едни и същи хуманоиди. 

Като стана въпрос за пиянство, биороботи и клонинги най-често го избягват или не им действа така, както на човеци. А човек пие най-често от неразбиране, самота, мъка. истинска рядкост е да е от щастие. Но какво ви щастие в този скапан, илюзорен свят? 

Поставих си задачи:

  1. Да намеря връзка между творчество и алкохолизъм. За да не се спиртосва и загнива душата ни, затворена в илюзия и лъжи
  2. Да проучва руската мистерия с една кисела краставичка и много вода

Мисията е изпълнена, ето и резултата. 

Това е една от най-щурите ми лимонади и много забавен експеримент. Срязах естествено ферментирала (млечно-кисела) ферментация кисела краставичка на две и я вкарах в бутилка за високо налягане. Имаше защо за високо налягане. 

Добавих кокосова захар и агаве. Агаве е кактусов сладък сок, подобен на кленовият сироп, стерилизиран е и в него няма нищо живо. Бих добавил и мед, но в него понякога има ферменти и бих нарушил експеримента. 

На четвъртият ден имах бира-шампанско, ферментирало от кисела краставичка. Очаквах го, така съм ферментирал и прясно мляко, до кисело, но пак си е радост. От стерилните магазинни краставички това няма да стане, нито и от краставици с някакви прахчета, аспирин или оцет. Само от дива ферментация!

Много думи и някоя друга нагласена снимка не са достатъчни за да предадат емоцията и вкуса, затова ви направих това видео:

Доволен съм. След видеото ударих коктейла на екс, и след 5 минути бях "на черешата". Когато разтваряте алкохол, в газиран фермент, бързият алкохолен нокаут е гарантиран, и то с малко алкохол. Но след час си трезв като... краставичка.  

Напомням и друго, самият спирт е безсмислен. В него се разтварят винаги лечебни алкалоиди - уиски е спирт с дъбова кора (чисти гъби, плесени, паразити, оттам и рак), джин е спирт с хинин (малария и паразити), ракия е билкова отвара срещу всичко (бабите знаят какво, от канабис, през беладона, зелени орехи с карамфил). А снимката горе е моят домашен абсент, една толкова силна напитка, че е забранена. Споменатите по-горе уиски, джин, ракия, забравете да са от магазин, там всичко е синтетика и отрова. Вземете за основа или домашна майсторска ракия, или хубава руска или беларуска водка. 

Спиртът е част от магията, с която правите ултра лечебни тинктури. Сами правите, забравете някой в аптеката да ви направи. Обикновено ползвам силен медицински спирт. на снимката по-горе, виждате моята "Тракийчата" (силен билков и алкалоид, соли, смоли извлек, с над 100 съставки в момента). "Тракийчатката" е моето малко чудо за чистене на стомах, бъбреци, дроб, плесени, тумори - огън е, защото има истински алкохол и мощ, е отличен бъстер за няколко малки домашни ракии или водки. До нея виждате една смехотворна купешка "тройчатка", в нея няма какво да гори, тя е с глицерин и незнайно какво.

Искам да усвоите един урок от мен. Никога не пийте алкохол като пропаднало пиянде. Винаги качествен алкохол, винаги в кондиция, в която може да направите жива лимонада, реджувелак, сайдер. Тогава имате извинение за този "грях". Иначе, затъвате, и може би завличате близките си. 

Знам, че не е лесно да сте на моето тренирано ниво за тези напитки. Но има начин... biohack@abv.bg (класове по живи напитки през няколко месеца, за спасяване на духа и тялото).

Спомени от обученията по живи напитки (снимките са от вас):



Коментари