Това е идеалната Храна. Протеин, фибри, ферменти, всичко. Много вкусно, ароматно, диво.
Да знам, че е пълно с некадърници, които не могат да направят истинско, хубаво, соево кисело мляко. Има много тънкости и няма как, от телевизора и книжки се не учи, нито даже от мои видеа.
Тази утрин, сравнително чудна си направих прекрасна закуска от овесени ядки и това кисело мляко, любимото ми напоследък. Едамаме (зелена соя) кисело мляко. По-плътно, понякога по-резливо, мощно от всички останали. само след 10-15 минити ядките започнаха да бълбукат от ферментация. С малко агаве, хубава солчица, чудо става. А самото мляко си има и канела, и как ухае, разкош.
Друг път за разнообразие си слагам фъстъчено кисело мляко, което си е мое ноухау и е невероятно интересно като вкус, а е и доста маслено. В самото него ферментите куфеят яко. А фъстъченият аромат с някои подходящи билки е разкош.
Най-често ползвам обаче лечебният вариант на ягурта, с пелин, зелен орех, сезонни и симптомни лечебни подправки, на главната снимка е и с куркума. По-разумните от вас се сещат какво им показвам на последната снимка и защо нещата са толкова полезни, редукторни и чистещи графен, паразити, патогени.
Коментари
Публикуване на коментар
Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.