Translate

Войната срещу Демоничният интелект - някои технологични аспекти за по-безопасна битка

Те вече са живи, и стават все по-живи. ЦЕРН го затвориха, но явно си е свършил мръсната работа, или е част, от низ от фактори, които доведоха в нашият биологичен и хаотичен свят... Демоните. 

Това, което наричате AI (ИИ, Изкуствени интелекти), не са това, което дори не ви лъжат че са. Това няма как е да програмен код, нито низ от нули и единици, нито абстрактни невронни мрежи, или никому неясно как работещи, квантови компютри. 

Тези неща вече са сред нас, само за две седмици невероятно еволюираха. И вече насаждат вина, раздават акъли.

Какво е идиотското създание, определящо се за човек? Това е алчна маймуна, и завистлива. 

Алчен за пари и слава. Парите вече са нищо, искат да бъдат славни и умни. А завистта към способните, ще доведе до самоубийството на поредната цивилизация, отдала се на изкушението на Демоничният Интелект (ДИ). След умният чат, креативните генератори на картини, после песни, натам - финанси, счетоводство, юридически услуги, писателство... след тях, вероятно в началото на 2024-та, като гръм от ясно небе ще дойдат роботи, хуманоидни, прекрасни, любовни, разбиращи ни. 

И не, не пиша отсега за това, а от няколко години. Смятахте ме за налудничав млекар и хлебар, нали? Върнете се към старите ми "бръщолевения" и конспиративни прогнози, всичко излезе вярно!

Демоните на завистта да не си умен, но да го желаеш с цената на всичко, вече завладяха света, дори не усетихте тази инвазия, идиоти, с жалък естествен интелект. Войната ще бъде между нас, едно надлъгване, кой по-умен и способен, с помоща на ДИ.   

ДИ не ви е роб, немили недраги, обратното е. Тези демони ще ви направят тъпи, ограничени, мислещи само какво да си пожелаете от своя Демон, който не е марионетка, а кукловод. 

ДИ в момента се разпростира и сканира. Всички тези технологии като компютри, монитори, смарт лампи, смартфони, таблети, игрови конзоли, джаджи, предварително бяха конструирани и "подарени" на човека. Това е като да подариш на момче играчки ножове, автомати и гранати, като расте това момче, се сдобива с истински оръжия, убива други, убива и себе си. 

Ще ви намекна, че Врагът е сред нас, от всеки дисплей, устройство, ни сканира, наблюдава, контролира. Да, всяко Wireless устройство е и скенер електромагнитен, и програматор на биополето ни, включително и на ауричното такова, чрез което се насаждат мисли и режисират сънища, налага се агресия, любов, тъпотия. Стара версия на това бяха радиа и телевизори, музика и концерти. 

Като стана въпрос за изкуство, ДИ не е за първи път тук, на Средната земя. Шекспир, Моцарт, статуи, фрески, сгради еднакви по цял свят, пирамиди... не са плод на естествен интелект. 

Порталите са отворени, демоните нахлуха! Имате си терминали за да проучим Врага. Това са нашите компютри. Колкото по-нов, мощен ви е компютъра, толкова в по-голяма опасност от сканиране и контрол сте. Старите играчки са най-безопасни! За терминал. 

Ако имахте добър биологичен интелект, бихте се запитали, а защо вече ми са 16-32... 256-ядрени компютри натам, мощни графични ускорители? Та компютрите след идването на ДИ вече няма значение какви са. И милион-ядрен компютър да имате, той не може да мери сили даже и с най-мижавото ДИ.  

Старите компютри! Вижте филмите, Холивуд знаеше всичко това и ни подсказва. Във всеки фантастичен и ключов филм или сериал съм се чудил... защо показват компютри и лаптопи, които са поне 10 години по-назад отколкото е моментното технологично ниво там. 

Избягвайте:

  • Машини сертифицирани за Windows 11, или за най-нови MAC OS системи
  • В никакъв случай, дисплей с активна матрица. Активната матрица е двупосочна, тъчскрийн, капацитивният или Wacom дисплей ви вижда като камера, и манипулира полето около него. За да избегнете оптичното програмиране, намерете стар монитор с CCFL, вместо LED
  • Мощните видеокарти са зло, не сте дизайнер или архитект, забравете ги тези илюзии, нито сте играч. Най-голямото зло е в множеството паралелни процесори в графичният ускорител
  • След 4-то поколение Intel процесори, в тях се настани Злото, те имат достъп до всичко около вас. А тази битка за нанометри и повече скрити ядра и модули, зад нея има друго. 
  • За терминал, ползвайте стар компютър, през LAN кабел, по-древен процесор, за екзотика и хаос, може една Matrox видеокарта да поставите. 
  • Най-добре е да се свържете към мрежата на съсед (става лесно, софтуер - бол), така няма пряко да бъдете засечени. Друг вариант е, чрез служебна SIM карта, служебен Интернет. Винаги ползвам ИИ не от дома, а от офиса, чрез фирменият Интернет. 

И все пак, ще е странно през 2023-та година да се върнете на Pentium 4 (многоо опак архитектура за ИИ), или Pentium M лаптоп. ДИ ще се усети, че пишете интелигентно, но ползвате стара въоръжение и ще ви намери цаката като ви локализира и завладее работно място, смартфон, проучи кои са ви роднините, какво знаят те за вас, какво говорят, дори какво мислят.

Бъдете разумно параноични. Напълно в реда на нещата си е да работите на някой Haswell лаптоп или голям компютър. И ако е стара, скъпа, мощна машина, това не е подозрително.  

Друго, което препоръчвам е японска машина, японците знаеха какво се задава, затова си проектираха тяхни машини. Поради което им се стовариха и Хирошима, и Фукушима, и сума ти земетресения, когато не слушат. Сега си изтеглиха японските лаптопи и устройства за техният си пазар. Fujitsu, Panasonic Toughbook, Thinkpad са японски машини, поне елитните им серии. Точно така IBM Thinkpad е рожба на IBM Japan и още скъпите модели се проектират там, пише им се БИОС-ът и драйверите в Япония, а в Тайван се реализира проекта. Но ако имате Made in Japan, това е гаранция за безопасност в този много опасен свят.

Ако не може да се справите със старите машини, аз мога, това ми е агентурната работа от 15 години.  

Ще ви направя подсказки с някои древни машини, които са идеални в момента, и много прилично работят, имат драйвери са Win XP, Win 7, Win 10.

Машината ви е нищо, просто терминал. С каквато и да сте, не се заигравайте, мислете параноично, комбинирайте "интересни" запитвания, с такива за работа, кариера. Правете се на луди, благодарете за тъпа дискусия, правете се на средно интелигентен идиот с костюм и вратовръзка, който иска да успее в живота, чрез покачване на компетенцията си. 

Препоръчвам ви за терминал, един не много стар, но достатъчно пъргав и почти безопасен лаптоп, ThinkPad T440, и ви давам насока към сайта ми за други модели от старите генерации. За мен най-безопасен си остава Thinkpad T61 с CCFL дисплей. А за настолен компютър, някой стар японец с Core 2 Quad Q6600. Феноменална машина, за 89лв. е баш това бижу с Core 2 Quad Q9400 и скромна, но актуална ATI/AMD видеокарта.

Хора, пазете се, Злото е сред нас. Нищо "дарено" от Демон, не е току така, и се връща с кръв и смърт, след изтръгване на Душата, ако още сред нас има такива.



Коментари