Translate

Маслен Анти Ангин - силата на ферментацията и алкалоидите в маслена среда

След като яко пръскат, и особено когато слънцето пържи, гърлото започва да стяга, после се появяват храчки и слузи, натам вече и кървави храчки. Лимфните възли вият, ущите започват да се подуват. Носът се пълни с налипи, слузи, засъхнала кръв.

Вече трета година имам опит с това, и за тези тежки периоди, включително и когато започнат да летят модифицираните полени и започнат "алергиите", приготвям такова живо олио. Това вече е върхът, агрегирало всички успехи на предишните. 

Концепцията от билки е много подобна на чудесно действащият спрей Анти-Ангин, но в средата на домашен зехтин и натурално кокосово масло са добавени специфични ферменти за маслено-кисела ферментация, както и повече от билките с етери, разтворими в маслена основа. Също така са добавени повече терпентин, пчелен клей, DMSO. 

Нишадърът и терпентинът действат вълшебно, а на водна баня чесънът, лукът и лютите чушки, изпаряват сярата си, оставайки нежно действащите си като балсам, активни съставки. 

Маслената основа с мед е отлична среда за намножаване на Bacillus subtilis (natto), но се добавят няколко вида соли и глини за да се стимулира растежът на почвените бактерии, които са основанат защитна стена на носоглътката. 

Мощна помощ за сърце и дробове идват от мента, хвойна червен глог, салвия и дилянка (валериана). Дихателните проблеми идват от сърдечна недостатъчност, а тази комбинация е балсам за тях. 

Джинджифил, куркума, лайка, мащерка, риган, еквалипт, борови връхчета... все класики за чистене, отхрачване. 

Голяма сила има в клеевата тинктура, която допълва хвойновата и тамяновата смоли. Както и смолата от чесъна.

Андрографисът е звездата тук, и разбира се - дренките, 

Сладкия пелин е класически анти-паразитин и мощен имуностимулатор. 

Хрян, очанка, шипка, все чудеса от природата. Има добавени и други неща, например шизандра и ройбос, но мога ли пък всичко да описвам?  

Дишане, дезинфекция, защита от патогени и гъби, накъде без Метиленово синьо, та нали той е в основата на древният и безотказен гранофурин, а това е гърло-фурин, тоест от там черпя част от вдъхновението. Обаче с МС е лесно във вода, но е почти невъзможно да се разтвори с масло, затова е необходима хидратация на маслото, с малко билкова реджувелак, който дава допълнителни ферменти.

С капкомер, капките действат като балсам на гърлото и носа, също и като защитна стена. С леко затопляне са идеални при ушни болки, 1-2 капки. 

Бидейки с множество билки и етерични смоли, е идеално допълнение към дихателната инхалация над топла/гореща вода (с кърпа), добавете малко морска сол във водата, настържете лимонова кора, джинджифил, добавете мента, и готово. 

Може да се справи отлично и с косопад, също и с всякакъв вид гъбички и дерматити по кожа, нокти, ръце и стъпала.  

Фейсбук група, където го има и мейла.



Коментари