Translate

Що е то жива вода и защо всичко около нея е лъжа?

Водата е ключът към Живота на тази планета. Ако разбира се това е планета, в което квантовите физици, всички религии, много от човеците и всяка една котка се безкрайно съмняват.
Водата е чудо, животът се дължи на водата. Океани, растения, потресаващ процент от тялото ни - всичко е вода. Затова мисия за мнозина е да намерят истинската, жива вода, която да поддържа тялото им, оттам и духа им здрави, балансирани, красиви.
В това търсене, много хора всъщност се отдалечават от целта си. С филтри и химия вода се не съживява. Нито с ток, камъни, кристали, екстрасенси.
Защо ли? Човек по рождение не е особено умен. Той усеща, че водата носи живот, и глупаво предполага че самата вода е живот. В действителност водата е само инкубатор на живот, тя е електролита на този живот. В нея зреят миниатюрни същества, които я трансформират, тъй както миниатюрния човек трансформира "планетата" си.
Човек е толкова глупав, че вместо да отглежда живота във водата за да бъде тя ползотворна, той го убива чрез хлор, флуорид, ултравиолетова радиация, температурна стерилизация, дестилация. Кулинарни чудовища стерилизират бирата и дори туршията, лишавайки ги напълно от могъщата им полезност. Който и да ни е създал, вероятно много се забавлява.
Намираме се на етап от развитието на цивилизацията, в която невежеството е сила, а глупостта е религия, наречена наука.
Науката твърди, че сме алкални създания и имаме нужда от алкална вода, с pH над 7.0. Това е или умишлена манипулация или потресаваща глупост. Защото...
Всяка една повърхнина от тялото ни: кожата, косата, ноктите, очите, устата, носът, дробовете, вагината, ануса, червата, черния дроб... всичко, са покрити със скафандър от защитаващи ни бактерии и дрожди, наричани за кратко микробиом. Самият стомах, който усвоява водата е микробиомен център с почти два килограма чревни бактерии. Комфортната среда на микробиома не е с pH 7.0 и нагоре, а с под 4.5. Причина за огромна част от болестите ни са поради това, че изнасилваме микробиома с алкални козметика и хигиенни препарати, алкална вода, алкална храна.
Искате да нахраните генома, който е алкален? Във всеки един случай входът към него минава през киселинната среда на микробиома. Ако някъде зее дупка без защитен микробиом... там се появяват тумори и други аномалии. Микробиомният скафандър е дар от природата, който ни защитава от вселенската ентропия. Правени са експерименти с животни, при стерилизация на микробиома, те умират. Частично хората си го причиняват с антибиотици, като в последствие страдат от ужасни болести.
Освен, ако не поемате вода венозно, то тя не трябва да е алкална. Алкалната вода е благоприятна за патогенни организми. Хеликобактер пилори и рецидивистите от семейство е. коли се стимулират от алкалност, в киселинната среда на нормалната микробна флора, те са под строг надзор.
Замислете се за класическите полезни и не чак толкова напитки. Вино, бира, реджувелак, кисело мляко, кефир, комбуча, квас, боза... всички до един са киселинни, с pH между 3.2 и 4.5. Всички плодови и зеленчукови сокове също. Лимонът, който никой не оспорва, че е много полезен е кисел. Дори Кока Кола е кисела, заедно с целия лагер на вредните напитки.
Чудото на поста е да позволите на бактериите си да си нормализират средата, без алкалните боклуци, с които постоянно ги тъпчете. някои грешно го наричат автофагия (самоизяждане на генома)... не, не е генома, микробиома разрушава всички дефектни структури и надзирава ново, качествено строителство.  
Тогава защо по дяволите индустрията на бутилираните в пластмаса води ни втълпяват друго?
Дори в естествените водоизточници, в които вирее живот, водата също е кисела... морето, блатото, гьола с жаби.
Звучи ви скандално нали? Никога не сте се замисляли за тази лъжа. Спокойно, доскоро и аз бях така. Много рядко пия вода и много хора ме укоряват за това. При все това, че съм много по-здрав, строен, умен, силен и талантлив от тях. Пиейки минимално количество алкална, мъртва вода, изглеждам с поне 10 години по-млад от повечето хора на моята възраст.
Стига приказки, време е за дела. Делата, които демонстрирам, лесно може да ги провери всеки у дома. За разлика от тежко теоретизираните алабализми на учените и пригласящите им алчни търговци на блага, които се предполага да са безплатни.
Ето я, елитна бутилирана вода. С "прекрасните" 7.7 за pH. Чиста, прозрачна... безсмислена.
Ето защо е безсмислена. Положителният редокс потенциал показва окисление, липса на живот, логично е, полезен бактериен живот не може да има при толкова висока алкалност. 
ORP в mV показва чрез положителност липсата на живот, а с отрицателност - неговата активност. Нашия геном има ORP между -80mV и -120mV, или поне така твърдят учените. В микробиомните ни зони отрицателността е динамична и може да достигне и -400mV. 
Тогава защо определящ фактор за водата не е ORP, а pH? Бизнес! С времето бутилираната вода се окислява. Дори и да е умерено окислена (+50mV), с времето тя повече се окислява, особено на слънце (УВ лъчи), в микровълнова печка, при контакт с кислорода. Пластмасовата бутилка е най-малкото зло на водата. В пластмасови туби, отлично зрее живота на киселото зеле.
Жива вода няма как да се продава, защото тя е жива, само ако в нея има и източник на микроорганизми, както и храна за тях. Както е например в непастьоризирания, диво ферментирал зелев сок (pH - 3.5, ORP около -300mV). Ако изкарате сока на зелето от самото зеле за няколко дни, той сваля показателите си и започва да плесенясва.
Има много начини за "съживяване" на водата, няколко теории коя вода била жива, а коя мъртва. Тъпи теории. Пишман изобретатели с ток, електролиза, филтри и завиден ентусиазъм лъжат и себе си, и околните, че предлагат много по-полезната вода. Прост човек и силен вятър, нищо не може да ги спре.
Никой не е по-велик от Природата, включително и топ корпорации като Panasonic, които предлагат йонизатори, антиокислители на водата. Не са по-велики дори "древните" руски знахари с безумно опасните си електрически уреди.
Същата вода, ултра изворно полезната... но с потопена в нея част от диво ферментирала туршия, карфиол. Само след 6 часа на стайна температура, тази вода е структурирана, в нея се намножават бактерии и я правят нормална, жива. Бактериите са батериите на водата, животът в нея. А вие какво мислите, че живот са мъртвите минерали, филтрите за обратна осмоза или инструкцията за употреба на поредния (без)полезен уред? А аз ви мислех за умни хора, след като четете блога ми.
Това вече е чудото. Мъртвата вода е станала инкубатор на живот. Проверете, винаги се получава.
След толкова явен експеримент началото на материала, не звучи толкова налудничаво нали? 
Същото става с водата, когато я поставите в почва. В жива почва, не от онези азотно отровените. Почвените бактерии заквасват водата. Може да проверите и това с показаните по-горе уреди.
Абсолютно същото се опитва да направи и стомахът ни. Но някак си, когато пием алкална и анти-редокс вода, няма време (6-8 часа). Рядко има пребиотична среда за захранване на бактериите като зеленолистни храсти, бобови храни, сурови ядки. 
Животът в нас и около нас е чорба от бактерии, ферментация, но когато не достига време, тялото започва да гради тъканите си чрез неструктурирана вода и храна. Тогава започват здравословните аномалии, остаряването на кожата, тялото и психиката. Психиката е функция също на микробиома, който я регулира с хормони, ензими.
С калпав материал се гради калпаво тяло, а в калпаво тяло - калпав дух вирее. Чрез неструктурирана вода и храна се трупа един постоянен време-дълг, дължащ се на недостига за структуриране. 
Знам, че тази теория, подкрепена с неоспорима практика за мнозина идва в повече. Най-вече за гордостта им на експерти по вода, храна, спорт или просто самороден талант на квартален философ. Знам и че никой не иска да бъде невеж. Вежеството идва с практика и личен опит, с нищо друго.


Коментари

  1. Здравейте! От къде миже да се закупи такъв уред? Можете ли да направите изследване на водата с алги в нея? Казват, че алгите правят водата жива.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет. Алгите са друг вид микроорганизми, вид водорасли. Имам голям резерв за това, че те имат място в нашия организъм. Ако ще е до такава структура, най-безопасен е кефирът. Измервам каквото ми е кеф, и нищо повече. За уред, следете в сайта ми www.rmania.net, много бързо свършват доставките им.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.