Translate

Що е то жива вода и защо всичко около нея е лъжа?

Водата е ключът към Живота на тази планета. Ако разбира се това е планета, в което квантовите физици, всички религии, много от човеците и всяка една котка се безкрайно съмняват.
Водата е чудо, животът се дължи на водата. Океани, растения, потресаващ процент от тялото ни - всичко е вода. Затова мисия за мнозина е да намерят истинската, жива вода, която да поддържа тялото им, оттам и духа им здрави, балансирани, красиви.
В това търсене, много хора всъщност се отдалечават от целта си. С филтри и химия вода се не съживява. Нито с ток, камъни, кристали, екстрасенси.
Защо ли? Човек по рождение не е особено умен. Той усеща, че водата носи живот, и глупаво предполага че самата вода е живот. В действителност водата е само инкубатор на живот, тя е електролита на този живот. В нея зреят миниатюрни същества, които я трансформират, тъй както миниатюрния човек трансформира "планетата" си.
Човек е толкова глупав, че вместо да отглежда живота във водата за да бъде тя ползотворна, той го убива чрез хлор, флуорид, ултравиолетова радиация, температурна стерилизация, дестилация. Кулинарни чудовища стерилизират бирата и дори туршията, лишавайки ги напълно от могъщата им полезност. Който и да ни е създал, вероятно много се забавлява.
Намираме се на етап от развитието на цивилизацията, в която невежеството е сила, а глупостта е религия, наречена наука.
Науката твърди, че сме алкални създания и имаме нужда от алкална вода, с pH над 7.0. Това е или умишлена манипулация или потресаваща глупост. Защото...
Всяка една повърхнина от тялото ни: кожата, косата, ноктите, очите, устата, носът, дробовете, вагината, ануса, червата, черния дроб... всичко, са покрити със скафандър от защитаващи ни бактерии и дрожди, наричани за кратко микробиом. Самият стомах, който усвоява водата е микробиомен център с почти два килограма чревни бактерии. Комфортната среда на микробиома не е с pH 7.0 и нагоре, а с под 4.5. Причина за огромна част от болестите ни са поради това, че изнасилваме микробиома с алкални козметика и хигиенни препарати, алкална вода, алкална храна.
Искате да нахраните генома, който е алкален? Във всеки един случай входът към него минава през киселинната среда на микробиома. Ако някъде зее дупка без защитен микробиом... там се появяват тумори и други аномалии. Микробиомният скафандър е дар от природата, който ни защитава от вселенската ентропия. Правени са експерименти с животни, при стерилизация на микробиома, те умират. Частично хората си го причиняват с антибиотици, като в последствие страдат от ужасни болести.
Освен, ако не поемате вода венозно, то тя не трябва да е алкална. Алкалната вода е благоприятна за патогенни организми. Хеликобактер пилори и рецидивистите от семейство е. коли се стимулират от алкалност, в киселинната среда на нормалната микробна флора, те са под строг надзор.
Замислете се за класическите полезни и не чак толкова напитки. Вино, бира, реджувелак, кисело мляко, кефир, комбуча, квас, боза... всички до един са киселинни, с pH между 3.2 и 4.5. Всички плодови и зеленчукови сокове също. Лимонът, който никой не оспорва, че е много полезен е кисел. Дори Кока Кола е кисела, заедно с целия лагер на вредните напитки.
Чудото на поста е да позволите на бактериите си да си нормализират средата, без алкалните боклуци, с които постоянно ги тъпчете. някои грешно го наричат автофагия (самоизяждане на генома)... не, не е генома, микробиома разрушава всички дефектни структури и надзирава ново, качествено строителство.  
Тогава защо по дяволите индустрията на бутилираните в пластмаса води ни втълпяват друго?
Дори в естествените водоизточници, в които вирее живот, водата също е кисела... морето, блатото, гьола с жаби.
Звучи ви скандално нали? Никога не сте се замисляли за тази лъжа. Спокойно, доскоро и аз бях така. Много рядко пия вода и много хора ме укоряват за това. При все това, че съм много по-здрав, строен, умен, силен и талантлив от тях. Пиейки минимално количество алкална, мъртва вода, изглеждам с поне 10 години по-млад от повечето хора на моята възраст.
Стига приказки, време е за дела. Делата, които демонстрирам, лесно може да ги провери всеки у дома. За разлика от тежко теоретизираните алабализми на учените и пригласящите им алчни търговци на блага, които се предполага да са безплатни.
Ето я, елитна бутилирана вода. С "прекрасните" 7.7 за pH. Чиста, прозрачна... безсмислена.
Ето защо е безсмислена. Положителният редокс потенциал показва окисление, липса на живот, логично е, полезен бактериен живот не може да има при толкова висока алкалност. 
ORP в mV показва чрез положителност липсата на живот, а с отрицателност - неговата активност. Нашия геном има ORP между -80mV и -120mV, или поне така твърдят учените. В микробиомните ни зони отрицателността е динамична и може да достигне и -400mV. 
Тогава защо определящ фактор за водата не е ORP, а pH? Бизнес! С времето бутилираната вода се окислява. Дори и да е умерено окислена (+50mV), с времето тя повече се окислява, особено на слънце (УВ лъчи), в микровълнова печка, при контакт с кислорода. Пластмасовата бутилка е най-малкото зло на водата. В пластмасови туби, отлично зрее живота на киселото зеле.
Жива вода няма как да се продава, защото тя е жива, само ако в нея има и източник на микроорганизми, както и храна за тях. Както е например в непастьоризирания, диво ферментирал зелев сок (pH - 3.5, ORP около -300mV). Ако изкарате сока на зелето от самото зеле за няколко дни, той сваля показателите си и започва да плесенясва.
Има много начини за "съживяване" на водата, няколко теории коя вода била жива, а коя мъртва. Тъпи теории. Пишман изобретатели с ток, електролиза, филтри и завиден ентусиазъм лъжат и себе си, и околните, че предлагат много по-полезната вода. Прост човек и силен вятър, нищо не може да ги спре.
Никой не е по-велик от Природата, включително и топ корпорации като Panasonic, които предлагат йонизатори, антиокислители на водата. Не са по-велики дори "древните" руски знахари с безумно опасните си електрически уреди.
Същата вода, ултра изворно полезната... но с потопена в нея част от диво ферментирала туршия, карфиол. Само след 6 часа на стайна температура, тази вода е структурирана, в нея се намножават бактерии и я правят нормална, жива. Бактериите са батериите на водата, животът в нея. А вие какво мислите, че живот са мъртвите минерали, филтрите за обратна осмоза или инструкцията за употреба на поредния (без)полезен уред? А аз ви мислех за умни хора, след като четете блога ми.
Това вече е чудото. Мъртвата вода е станала инкубатор на живот. Проверете, винаги се получава.
След толкова явен експеримент началото на материала, не звучи толкова налудничаво нали? 
Същото става с водата, когато я поставите в почва. В жива почва, не от онези азотно отровените. Почвените бактерии заквасват водата. Може да проверите и това с показаните по-горе уреди.
Абсолютно същото се опитва да направи и стомахът ни. Но някак си, когато пием алкална и анти-редокс вода, няма време (6-8 часа). Рядко има пребиотична среда за захранване на бактериите като зеленолистни храсти, бобови храни, сурови ядки. 
Животът в нас и около нас е чорба от бактерии, ферментация, но когато не достига време, тялото започва да гради тъканите си чрез неструктурирана вода и храна. Тогава започват здравословните аномалии, остаряването на кожата, тялото и психиката. Психиката е функция също на микробиома, който я регулира с хормони, ензими.
С калпав материал се гради калпаво тяло, а в калпаво тяло - калпав дух вирее. Чрез неструктурирана вода и храна се трупа един постоянен време-дълг, дължащ се на недостига за структуриране. 
Знам, че тази теория, подкрепена с неоспорима практика за мнозина идва в повече. Най-вече за гордостта им на експерти по вода, храна, спорт или просто самороден талант на квартален философ. Знам и че никой не иска да бъде невеж. Вежеството идва с практика и личен опит, с нищо друго.


Коментари

  1. Здравейте! От къде миже да се закупи такъв уред? Можете ли да направите изследване на водата с алги в нея? Казват, че алгите правят водата жива.
    Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет. Алгите са друг вид микроорганизми, вид водорасли. Имам голям резерв за това, че те имат място в нашия организъм. Ако ще е до такава структура, най-безопасен е кефирът. Измервам каквото ми е кеф, и нищо повече. За уред, следете в сайта ми www.rmania.net, много бързо свършват доставките им.

      Изтриване
  2. остава въпроса средно какво количество вода трябва да се пие всеки ден , както и как да се намира или приготвя същата, така че да имаме винаги, всеки ден нужното количество под ръка

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Привет, приятел. Всички коментари се одобряват от модератор. Не разходвай време, ако коментарът ти не облечен във факти и личен опит, липсва полезност за читателите.